S raznicovým lisem ke kvalitním potravinářským olejům

Zcela nezávislé, samostatné kroky, které jsou nepřetržitě kontrolované:

  •  optimální drcení
  •  opatrné zahřívání
  •  pomalé jemné lisování
  •  ponechání oleje v klidu
  •  plnění do lahví
01 Steinmuehle

 

 

1. Dýňová semena, vlašské ořechy, lískové ořechy,
slunečnicová semínka jsou rozdrceny mlýnskými
kameny.
Velmi malé olejnaté plody, jako jsou lněná, sezamová,
maková semínka jsou rozmačkány tak jsou
připravovány k zahřívání.

 

 

2. Olejnatá semínka se v malých dávkách po
rozdrcení individuálně mírně zahřívají.
Tento proces je velmi citlivý, jelikož nesmí být
přehlédnut pravý okamžik zahřívání.

02 Waermepfanne
03 Stempelpresse

 

 

 

3. Po správném rozdrcení a zahřátí následuje
lisování oleje v raznicovém lisu. Je důležité
dokonale dbát na správný, pomalý tlak a tím
vznikají vzácné oleje lisované ze semínek a
ořechů, ve kterých zůstávají zachovány
cenné přírodní ingredience ( mastné
kyseliny, tuky, vitamíny, aroma, chuť i
barva ) těchto výběrových surovin.

 

 

 

4. Tyto oleje nejsou filtrovány, nechají se
uležet v sudech, aby se vznášející částečky
(z plodů) mohli usadit a vyčkají na plnění
do elegantních, neprůsvitných lahví Fandler.

04 Lagerung
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Vytisknout E-mail