S raznicovým lisem ke kvalitním potravinářským olejům

Zcela nezávislé, samostatné kroky, které jsou nepřetržitě kontrolované:

01 Steinmuehle

 

 

1. Dýňová semena, vlašské ořechy, lískové ořechy,
slunečnicová semínka jsou rozdrceny mlýnskými
kameny.
Velmi malé olejnaté plody, jako jsou lněná, sezamová,
maková semínka jsou rozmačkány tak jsou
připravovány k zahřívání.

 

 

2. Olejnatá semínka se v malých dávkách po
rozdrcení individuálně mírně zahřívají.
Tento proces je velmi citlivý, jelikož nesmí být
přehlédnut pravý okamžik zahřívání.

02 Waermepfanne
03 Stempelpresse

 

 

 

3. Po správném rozdrcení a zahřátí následuje
lisování oleje v raznicovém lisu. Je důležité
dokonale dbát na správný, pomalý tlak a tím
vznikají vzácné oleje lisované ze semínek a
ořechů, ve kterých zůstávají zachovány
cenné přírodní ingredience ( mastné
kyseliny, tuky, vitamíny, aroma, chuť i
barva ) těchto výběrových surovin.

 

 

 

4. Tyto oleje nejsou filtrovány, nechají se
uležet v sudech, aby se vznášející částečky
(z plodů) mohli usadit a vyčkají na plnění
do elegantních, neprůsvitných lahví Fandler.

04 Lagerung
1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Vytisknout