Jako 1. lisovna v Evropě lisujeme na olej senzaci Latinské Ameriky v potravinářské kvalitě.
Poklad boha slunce
Pro starověké civilizace Jižní a Střední Ameriky semínka Chia (šalvěje hispánské) byla díky svému výjimečnému obsahu, základní potravinou a lékem v jednom. Konečně malá černobílá semínka dorazila do Evropy. My z nich lisujeme jemný, oříškově chutnající olej, který nám dodá spoustu vitamínů, antioxidantů, minerálů a cenných omega-3 mastných kyselin.
Všestranný, s indickými kořen
Bezbarvý , alergenů prostý Chia olej svou přírodní jemnou chutí a vůní podtrhuje chuť široké škály přísad a jídel. Perfektně se hodí do lehké letní kuchyně, ovocných smoothies a müsli, na syrovou zeleninu, ale také do polévek a pomazánek. Fandler chia je 100% veganský a neměl by chybět v žádné kuchyni.
Záleží na správném vyvážení.
Esenciální mastné kyseliny jsou velmi důležité pro lidský organismus.
Není ani tak důležité množství zkonzumovaných polynenasycených mastných kyselin, ale spíše poměr tzv omega-6 na omega-3 mastných kyselin. V případě chia se jedná o poměr 1: 3 - což je stav optimální!
Tento olej je díky své zdravotní hodnotě, své zelené barvě a travnaté, ořechové chuti velmi vyhledáván. Obsahuje asi 2% vzácné gamma linolové kyseliny, která se jinak vyskytuje běžně pouze v mateřském mléce. Je ideální na dresinky, saláty z celeru a zelí.
To nejlepší, co vás může potkat! Lněný olej "konzervuje" nejen umělecká díla, ale i tělo. Žádný jiný rostlinný olej neobsahuje více omega-3 mastných kyselin. Naslouchejte svému srdci - a nechte se hýčkat každý týden čerstvě lisovaným bio lněným olejem značky Fandler. Za studena lisovaný lněný olej skladujte prosím v ledničce a je třeba jej spotřebovat do 3 měsíců od lisování.
Po dlouhou dobu byla lnička opomíjena, je také známa jako falešný len, nyní je nově objevena. Ovšem již za doby Keltů byla tato aromatická rostlina významným poskytovatelem oleje:vyniká jemnou chutí a dlouhou dobou trvanlivosti. Chráněná hráškem a kukuřicí roste dnes lnička s jemnými stonky a drobnými semeny v kontrolovaných biologických kultivacích ve smíšených kulturách spolkových zemích Štýrsko, Burgenland, Horní a Dolní Rakousy a Korutany.