Možná znáte bodláky pouze jako malé škrábající kartáčky na okrajích polí. Ani byste nečekali, že v některých ohledech jsou velmi chutné. Jedním z nich je například Artyčok, nebo Světlice barvířská. Jejich vyloupaná semena nabízejí bio olej s jemnou ořechovou chutí. Díky jeho silnému aroma je zvláště vhodný pro zdokonalování pokrmů.
Náš za studena lisovaný bodlákový olej má velmi vysoký, pro člověka důležitý podíl polynenasycených mastných kyselin (77%), z tohoto důvodu by neměl být nahřátý.
Jako 1. lisovna v Evropě lisujeme na olej senzaci Latinské Ameriky v potravinářské kvalitě.
Poklad boha slunce
Pro starověké civilizace Jižní a Střední Ameriky semínka Chia (šalvěje hispánské) byla díky svému výjimečnému obsahu, základní potravinou a lékem v jednom. Konečně malá černobílá semínka dorazila do Evropy. My z nich lisujeme jemný, oříškově chutnající olej, který nám dodá spoustu vitamínů, antioxidantů, minerálů a cenných omega-3 mastných kyselin.
Všestranný, s indickými kořen
Bezbarvý , alergenů prostý Chia olej svou přírodní jemnou chutí a vůní podtrhuje chuť široké škály přísad a jídel. Perfektně se hodí do lehké letní kuchyně, ovocných smoothies a müsli, na syrovou zeleninu, ale také do polévek a pomazánek. Fandler chia je 100% veganský a neměl by chybět v žádné kuchyni.
Záleží na správném vyvážení.
Esenciální mastné kyseliny jsou velmi důležité pro lidský organismus.
Není ani tak důležité množství zkonzumovaných polynenasycených mastných kyselin, ale spíše poměr tzv omega-6 na omega-3 mastných kyselin. V případě chia se jedná o poměr 1: 3 - což je stav optimální!
Malý ukrytý poklad. Každý, kdo si myslí, že pravda leží ve víně, ještě neokusil jeho semínka. Zde se ukazuje duše každého hroznu - a chuť, která vás okouzlí znovu a znovu. A jaký poklad je ukrytý v každém malém hroznovém jadérku: cenné antioxidanty a olej s vysokým podílem kyseliny linolové (76%). Lisovaný ze odrůd hroznů: Bílá - sladká a ovocná, červená - jemně natrpklá z pečlivě vyčištěných jadérek. Cenný, za studena lisovaný BIO hroznový olej může být také použit pro péči o pleť.
Tento olej je díky své zdravotní hodnotě, své zelené barvě a travnaté, ořechové chuti velmi vyhledáván. Obsahuje asi 2% vzácné gamma linolové kyseliny, která se jinak vyskytuje běžně pouze v mateřském mléce. Je ideální na dresinky, saláty z celeru a zelí.
To nejlepší, co vás může potkat! Lněný olej "konzervuje" nejen umělecká díla, ale i tělo. Žádný jiný rostlinný olej neobsahuje více omega-3 mastných kyselin. Naslouchejte svému srdci - a nechte se hýčkat každý týden čerstvě lisovaným bio lněným olejem značky Fandler. Za studena lisovaný lněný olej skladujte prosím v ledničce a je třeba jej spotřebovat do 3 měsíců od lisování.
Po dlouhou dobu byla lnička opomíjena, je také známa jako falešný len, nyní je nově objevena. Ovšem již za doby Keltů byla tato aromatická rostlina významným poskytovatelem oleje:vyniká jemnou chutí a dlouhou dobou trvanlivosti. Chráněná hráškem a kukuřicí roste dnes lnička s jemnými stonky a drobnými semeny v kontrolovaných biologických kultivacích ve smíšených kulturách spolkových zemích Štýrsko, Burgenland, Horní a Dolní Rakousy a Korutany.
Sníte někdy o lahodných, babiččiných nudlích s mákem? Sladká porce štěstí, která vše promění k lepšímu. Že mák má uklidňující sílu a umí ještě víc, o čemž zde nemůžeme hovořit, věděli již ve středověku. Troška tohoto tajemství dorazila i do makového oleje firmy Fandler. Je lisovaný z rakouského modrého máku, který chutná současně důrazně i jemně. Za studena lisovaný makový olej by se měl nahřívat pouze zlehka, proto ochucujte pokrmy teprve, až jsou tepelně upraveny a servírovány.
Červená síla pro všechny smysly.
Sníte někdy o lahodných, babiččiných nudlích s mákem? Sladká porce štěstí, která vše promění k lepšímu. Že mák má uklidňující sílu a umí ještě víc, o čemž zde nemůžeme hovořit, věděli již ve středověku. Troška tohoto tajemství dorazila i do makového oleje firmy Fandler. Je lisovaný z rakouského modrého máku, který chutná současně důrazně i jemně. Za studena lisovaný makový olej by se měl nahřívat pouze zlehka, proto ochucujte pokrmy teprve, až jsou tepelně upraveny a servírovány.
Tvrdá skořápka, jemné jádro. Jsou balzámem na nervy: Tento efekt se vlašským ořechům přisuzuje již dlouhou dobu. A aby si také vaše chuťové buňky přišly na své, o to se postará drahocenný olej ze šťavnatých, ručně vyloupávaných vlašských ořechů. Autentická, intenzivní ořechová chuť tohoto organického ořechového oleje ví, jak vás svést! Dokonce i ti, kteří dbají na vyváženou stravu, se nemohoun nechat ujít tento drahocenný olej. Tento plný, za studena lisovaný olej můžete kombinovat s různými druhy salátů, rajčat, mrkví, stejně tak jako se sýrem nebo s dezerty. Ti, kteří pečují o své zdraví se neobejdou bez tohoto drahocenného oleje
Náš tip: lžička tohoto oleje denně jako prevence zdraví vašich nervů.
Co by byla asijská kuchyně bez sezamového oleje? Pouze z poloviny tak dobrá. Proto nemůže chybět v naší nabídce mezinárodních specialit tento nádherný bio-olej. Je vyvrcholením nespočet jídel thajské, indické, čínské kuchyně... Vzhledem k tomu, že oleje Fandler jsou vyráběny šetrným lisováním za studena, neměl by se tento olej zahřívat na vysoké teploty. Pro ten nejlepší výsledek používejte tento olej na závěrečné úpravy pokrmů, jako například pro úpravy zeleniny ve wok pánvi, rýži nebo těstoviny. Báječně se snoubí se salátem z červené řepy nebo křenu. Budete překvapeni, jak skvěle se snoubí Východ se Západem!
Chroupáte rádi arašídy? Potom si oblíbíte tento lahodný, aromatický olej z malých oříšků. Protože arašídový olej z lisovny Fandler nádherně voní a jeho aroma je obzvlášť intenzivní. Arašídový olej potěší nejen jazyk a patro, ale celé tělo. Tento olej z oříšků s temperamentem Jižní Ameriky, je všestranně použitelný, jeho vlastnosti se snižují pokud je uskladněn v teplotě pod 10 ° C.
Tento pečlivě za studena lisovaný olej je možné použít i na smažení.
*Ztuhlý arašídový olej při normální teplotě získá opět tekutou konsistenci a jeho kvalita zůstane zachována.
Obsahu mastných kyselin(na100g)</span></strong></p>
<table border="1" style="width: 60%;">